US Openi kohtumise kohale langes kihlveokahtluse vari

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitalija Djatšenko (vasakul) ja Timea Bacsinszky kohtumine US Openil.
Vitalija Djatšenko (vasakul) ja Timea Bacsinszky kohtumine US Openil. Foto: SCANPIX

Kihlveopettuste ennetamise ja uurimisega tegelev organisatsioon Tennis Integrity Unit andis teada, et on asunud menetlema käimasoleva US Openi tenniseturniiri avaringi kohtumisega seonduvat.

Kõnealuse matši pidasid naiste üksikmängus Šveitsi esindav Timea Bacszinsky ja venelanna Vitalija Djatšenko. Soosik Bacszinsky võitis kindlalt 6:1, 6:1, kuid ITU teatel tuvastasid nad, et kohtumise käigus tehti mängule kahtlase mustriga panuseid. 

«Kihlveoasutuste jaoks on välja töötatud kindel protsess, kuidas mängust TIU-le teada anda. See toimib konfidentsiaalsel tasandil ning selle käigus kasutab TIU kõiki oma teadmisi, et iga saabunud hoiatust hinnata,» selgitas TIU esindaja väljaandele The Guardian põhjust, miks juhtumit täpsemalt ei kommenteerita. «Hoiatuste avalikustamine ei ole selle protsessiga kooskõlas ning tõmbab mängus osalenud mängijatele soovimatut tähelepanu. Rõhutame, et kõik mängijad on süütud seni, kuni nende süü pole tõendatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles