Eesti koondis päästis MMil võidu 15 sekundit enne lõppu visatud väravaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U19 saalihokikoondis MMil mängus Hispaaniaga.
Eesti U19 saalihokikoondis MMil mängus Hispaaniaga. Foto: IFF

Eesti saalihoki U19-vanuseklassi meeskond jätkas Itaalias Celanos toimuvat MM- valikturniiri 8:7 (1:5, 5:1, 2:1) võiduga Prantsusmaa meeskonna üle.

Kohtumine algas meie meeskonnale šokeerivalt, kui avakolmandiku keskpaigaks oldi valikturniiri autsaideri Prantsusmaa vastu kaotusseis 1:5. Selle tulemusega lõppes ka avakolmandik. Teise kolmandiku alguses tuli meie meeskond mängu tagasi, kui viskas viie minutiga neli väravat ja viigistas mänguseisu. Peale seda jätkus võrdne mäng ja viimasele vaheajale mindi 6:6 viigiseisul.

Kolmandal kolmandikul õnnestus Eestil juhtima minna ja hoida eduseisu pea viimase mänguminutini. Kui mängida jäi veidi üle minuti, teenis Prantsusmaa meeskond karistuslöögi ning viigistas mänguseisu. Kuid seekord pani Eesti meeskond oma paremuse siiski maksma, kui Kermo Uue viskas 15 sekundit enne lõpusireeni oma mängu kolmanda ja Eesti meeskonna kaheksanda värava.

Eesti meeskonna poolt viskas samuti kolm väravat Sten Ritson ja kahel korral skooris Egert Unga. Reedel kell 20.00 algab Eesti meeskonna kolmas kohtumine Itaaliaga ja turniir lõpetatakse laupäeval kell 17.00, kui vastaseks on Holland. Celanos peetaval Euroopa valikturniiril mängivad samaaegselt kaks viieliikmelist gruppi ja 2017. aasta maikuus Rootsis peetavale finaalturniirile pääsevad mõlema grupi võitjad.

Kõik mängud on nähtavad rahvusvahelise alaliidu koduleheküljel. Mänge saab järelvaadata YouTube'is.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles