Leedu klubid püüavad kohtus korvpalliliitu seljatada

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lietuvos Rytase tagamees Steponas Babrauskas (paremal) võitleb palli pärast rahvuskaaslase Jonas Maciulisega.
Lietuvos Rytase tagamees Steponas Babrauskas (paremal) võitleb palli pärast rahvuskaaslase Jonas Maciulisega. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) ja Euroopa tugevaimat klubisarja Euroliigat korraldava ULEBi vastasseis on läinud nii teravaks, et viimase korraldataval EuroCupi turniiril osalejad on oma riigi meistrivõistlustele pääsemiseks pöördunud kohtusse. 

Esimese sammu astusid Leedu klubi Lietuvos rytas ja Panevežys, kuuldavasti on sama plaan ka näiteks Saksamaa klubidel. Tüli puudutab otseselt ka Eestit, kuna EuroCupi turniirile on kutsutud Eesti meistermeeskond Kalev/Cramo.

Asja tuum on iseenesest lihtne: FIBA soovib kontrollida rahvusvahelisi klubisarju. Ülitugeva Euroliigaga on nad vähemalt seni sunnitud leppima, kuid sama süsteemi tugevuselt teise sarja toimumist tahetakse igal juhul takistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles