Jaht Lenny võistkond saavutas Melges 24 EM-il amatööride hõbeda

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaht Lenny Melges 24 EM-il
Jaht Lenny Melges 24 EM-il Foto: Pierrick Contin

Prantsusmaal Hyeres'is peetud Melges 24 klassi Euroopa meistrivõistlustel saavutas Eesti jaht Lenny (KJK) koosseisus Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Maiki Saaring, Tammo Otsasoo ja Andres Rohtla amatööride arvestuses hõbemedalid.

Kokku peeti 12 võistlussõitu, millest Lenny tiim võitis ühe ja ühes tuli teiseks, ülejäänutes sai paatkonnale kirja kaks neljandat, kaks viiendat, seitsmes, kaks 11., kaks 12. ja 29. koht. Üldarvestuses saavutati sellega tubli 5. tulemus.

Lenny on varasemalt tulnud amatööride maailmameistriks 2006. ja 2015. aastal ning amatööride Euroopa meistriks 2007., 2011. ja 2014. aastal.

Teise Eesti jahi Yes Sir No Sir (KJK) paatkond koosseisus Tõnis Haavel, Eerik Luka, Raul Grigorjev, Erki Teras ja Ardo Reiman lõpetas EM-i 31. kohaga, olles amatööride seas 21.

Värske Melges 24 Euroopa meister on Šveitsi jaht EFG (roolimees Christopher Rast). Hõbemedalid said kaela itaallased jahilt Bombarda (roolimees Andrea Pozzi) ning pronksised autasud kuuluvad Itaalia jahi Marrakech Express (roolimees Matteo Ivaldi) meeskonnale.

Amatööridest tulid esikohale britid jahil Gill Race Team (roolis Geoff Carveth) ning kolmandaks norrakad jahil Storm Capital Sail Racing (roolis Peder Jahre).

Regati kodulehekülg ja tulemused

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles