Vips tõusis F4-sarja parimaks uustulnukaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips (vasakul) ja Mick Schumacher (keskel) poodiumil
Jüri Vips (vasakul) ja Mick Schumacher (keskel) poodiumil Foto: Erakogu

Itaalia vormel-4 meistrivõistluste etapil võitis Jüri Vips kaks esikohta uustulnukate arvestuses ning finišeeris üldarvestuses teisel ja neljandal kohal. Uustulnukate arvestuses tõusis Jüri Vips Itaalia F4 sarjas punktitabeli liidriks.

Vallelunga ringrajal toimunud etapil näitas Jüri Vips suurepärast kiirust juba kvalifikatsioonis, kui saavutas mõlemas ajasõidus parima ringiraja ja sellega ka parimad stardikohad esimesteks võistlussõitudeks.

Esimene sõit laupäeval algas kergelt märjal rajal ja need, kes alustasid kuiva ilma rehvidega, sealhulgas ka Prema Powerteami sõitjad, olid sunnitud vihmasaju tihenedes veidi kohti loovutama. Ja nii lõpetas Jüri Vips võistluse neljanda kohaga, aga oli parim uustulnukate arvestuses. Pühapäeval toimunud teise sõidu stardis möödus Jüri Vipsist tema tiimikaaslane Mick Schumacher ja kaks Prema Powerteami sõitjat kihutasid selles järjestuses kuni finišini. Vips tõusis poodiumi teisele astmele ja teenis taas esikoha uustulnukate arvestuses. Kolmandat sõitu alustati esikümne osas teise sõidu tulemuste pööratud järjestuses ehk seega startis Jüri Vips üheksandalt kohalt. Avariidega alanud sõidul trügiti ka Jüri Vips rajalt välja ja seetõttu finišeeris ta teises kümnes.

«Esimeses sõidus läksime rehvidega pisut alt, aga seda arvesse võttes oli tulemus siiski hea,» kommenteeris Jüri Vips. «Teiseks sõiduks polnud raja see pool, kust mina startisin, öise vihma järel veel päris ära kuivanud ja seetõttu õnnestus tiimikaaslasel minust mööduda. Nädalavahetusest jäi positiivsele poolele kindlasti kaks kvalifikatsioonivõitu, üks poodiumikoht ja kaks esikohta uustulnukate arvestuses.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles