Parasportlane meenutas, kuidas ta oma jala karule kaotas

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihaela Lulea
Mihaela Lulea Foto: YouTube/PlanetCanoe

Kolmapäeval Rio paraolümpial võistlustulle minev Rumeenia aerutaja Mihaela Lulea kaotas 12-aastaselt jala karu rünnaku tõttu.

Nüüd 35-aastane naine on suurfavoriit Rio paraolümpiamängudel aerutamise sprindis. Kuid 1983. aastal ronis ta loomaaias üle aia, et näha lähedalt karusid. Õige pea puutuski ta ühe isendiga kokku. Emakaru võttis Lulea parema jala oma tugevate lõugade vahele ning rumeenlanna peab tänama õnne, et üldse ellu jäi.

«Kõik loomaaia töötajad tulid mulle appi ning hakkasid karuga võitlema. Mõni võitles toigastega, mõni veega. Lõpuks lasi karu mu lahti. Kui verd nägin, hakkasin kartma,» meenutas naine aastakümnete tagust juhtumit. Rünnaku järel amputeeriti tema vigastada saanud jalg.

2015. aastal MMil pronksi võitnud Lulea asub kolmapäeval jahtima olümpiakulda. Ta alustas aertuamisega 2006. aastal, kuid jättis õige pea võistlemise pooleli, kuna polnud võistlusi, kus võistelda. 2011. aastal naasis ta tippsporti, sest tema spordiala võeti paraolümpia kavva.

«See oli minu jaoks suurepärane uudis. Aerutamine on minu kirg,» rääkis naine. Tema põhilised konkurendid on Rios Austraalia sportlane Amanda Reynolds ning Suurbritannia esindaja Anne Dickin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles