Wawrinka jätkas finaalide ilusat seeriat

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislas Wawrinka poseerb US Openi võidukarikaga.
Stanislas Wawrinka poseerb US Openi võidukarikaga. Foto: SCANPIX

TENNIS. Šveitsi tennisist Stanislas Wawrinka (ATP 3.) alistas US Openi finaalis maailma esireketi serblase Novak Djokovici 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3 ning võitis oma karjääri kolmanda suure slämmi tiitli.

Varasemalt on Wawrinka suure slämmi karika pea kohale tõstnud 2014. aastal Austraalias ning 2015. aastal Prantsusmaal. Sealjuures on 31-aastane šveitslane võitnud kõik suure slämmi finaalid, kus ta on mänginud. Lisaks on ta alistamatuks jäänud viimases 11 tema osalusel peetud finaalis. Ühtlasi on Wawrinka vanim US Openi võitja pärast 1970. aastat, mil  New Yorgis triumfeeris 35-aastane Ken Rosewall.

Tennisist ise eraldi mingeid rekordeid taga ei aja ja tahab lihtsalt heal tasemel esineda. «Minu eesmärk on endast parim anda ja mängida nii hästi, kui suudan,» sõnas ta pärast finaali. «Mul pole kunagi olnud eraldi eesmärki suurt slämmi võita, aga üritan alati võimalikult hästi esineda. US Openil läksin iga kohtumisega paremaks.»

Turniiri jooksul tuli Wawrinka välja väga raskest seisust, kui kolmandas ringis britt Dan Evansi vastu päästis ta matšpalli. Selle mängu võitis ta lõpuks 4:6, 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 6:2.

Tiitlikaitsja Djokovic tunnistas, et vastane oli lihtsalt parem, kuigi ka serblase terviseprobleemid pärssisid tema esitust ja ta vajas arstipausi, et tohterdada villi suurel varbal. «Õnnitlused, Stan! See võit tuli teenitult, sa olid otsustavatel momentidel julgem ja tiitlit igati väärt,» sõnas ta. Nende omavahelisest 23 kohtumisest oli Wawrinka enne kõnealust finaali võitnud vaid neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles