Tallinna maratoni rajameister välistab mõõtmisel tekkinud vea (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Tallinna Maraton
SEB Tallinna Maraton Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval joostud Tallinna maratoni järel levis harrastusjooksjate seas versioon, nagu oleks maratoni rada olnud ettenähtust pikem. Klassikaline maratonidistants peab olema 42 195 meetrit, kuid paljude jooksjate GPS-seadmed näitasid seekordset rada isegi rohkem kui pool kilomeetrit pikemana. 

Jooksusõbrad arutlesid maratonidistantsi pikkuse üle elavalt sotsiaalmeedias. Leidus neidki, kelle isiklikud seadmed näitasid jooksu pikkuseks peaaegu 43 kilomeetrit. Valdavalt jäid näidud 42,6 ja 42,8 kilomeetri kanti. Võimaliku ettenähtust pikema distantsi kahtlust süvendasid maratonijooksjate eeldatust kehvemad tulemused.  

Jooksuürituse peakorraldaja Mati Lilliallik tunnistas, et jutud raja valest pikkusest on jõudnud ka temani. «Tulemused oli kehvad ning väike kahtlus tekkis ausalt öeldes ka endal,» tõdes ta. «Mina pole siiski õige mees selle kohta midagi ütlema. Raja maha märkimine pole meie ülesanne, vaid sellega tegeleb rajameister Andres Nirk.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles