Galerii: Teet Daaniel jõudis elusalt ja tervelt Eestisse

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimese eestlasena ujudes Gibraltari väina ületanud Teet Daaniel jõudis eile tagasi Tallinnasse, kus teda ootasid lähedased ja sõbrad.

«Emotsioonid on nii laes veel ikka,» kommenteeris Daaniel. «Nüüd tuleb taastuma hakata. See on päris raske. Olen päev-päevalt igal öösel ka rohkem magada saanud ja nüüd tuleb harjuda ka külmema Eesti kliimaga.»

«Olen väga õnnelik. Elusalt ja tervelt tagasi ja hea meel on, et pärast nii pikka pingutust ja ettevalmistust oli sooritus edukas. Olime üksteisest kolm nädalat lahus,» rääkis Daanieli elukaaslane Kersti Ojalill.

«Kui tema ujuma hakkas, siis olid mul pöidlad kogu aeg peos. Nagu ujusin temaga koos ja mõtlesin kogu aeg talle,» sõnas Daanieli ema Siina Daaniel õnnelikult.

«Tahaksin kindlasti rõhutada, et ujusin üle Gibraltari, sest minu südamesoov on aidata diabeeti põdevaid lapsi ja noori, kes peavad iga päev valu kannatama,» lisas Daaniel. «Suur osa inimesi tahab väiksemagi valu korral kohe rohtu võtta, aga diabeedihaige laps peab iga päev valu taluma, sest ta peab kogu aeg välja kannatama nõelatorkeid. Soovin, et vaesemad pered, kus kasvab diabeedihaige laps, saaksid endale rohkem mugavustarvikuid lubada ja laste elu oleks valuvabam. Projektis on aasta jooksul tulemas ka dokumentaalfilm, mis esilinastub arvatavasti jõulude ajal. Enamus filmi tulu läheb samuti diabeedihaigete laste ja noorte toetuseks. Loodan väga, et paljud Eesti inimesed tulevad diabeedihaigetele lastele samuti appi.»

Sinagi saad aidata. Helistades telefonile 9008805 annetad viis eurot. NB! Selleks, et annetus ka tõesti kohale jõuaks, on vaja oodata kõne lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles