Arbeiter: ütlesin meestele enne mängu, et see on viimane võimalus tiitlit võita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora - Tallinna Infonet
FC Flora - Tallinna Infonet Foto: Sander Ilvest

Flora peatreener Argo Arbeiter, kelle hoolealused alistasid raskes ja võitluslikus mängus 2:1 tabeliliidri Infoneti, lausus, et florakaid võis kammitseda teadmine, kui kõrge on mängu hind.

«Ütlesin mängijatele, et see on viimane võimalus võita tiitlit. Kui nüüd kaotame või mängime viiki, siis ei ole enam midagi ei teha. Ei tea, kas see tampis neid kuskile kuklasse, aga viimase 15 minuti jooksul tehti uskumatult palju rumalaid otsuseid. Infonet läks tegelikult päris mõnusate jõududega rünnakule ja pakkus meile asju kandikul,» kirus Arbeiter florakatel mängu lõpus kasutamata jäänud šansse võit lõplikult kindlustada.

«Üks asi see, teine see, et päris palju rolli mängis füüsiline väsimus. Pole midagi teha,» tõdes Arbeiter, kelle hoolealused võtsid neljast põhikonkurentide Infoneti ja Nõmme Kaljuga peetud mängust kaks võitu ja kaks viiki. «Maksimumi ei saanud! Võid ju viriseda, aga kui paned teised satsid sinna kõrvuti... mängige omavahel ära ja vaadake, kui palju punkte te saate. Need ei ole lihtsad mängud. Paneme veel koondise ka kõrvale, kus enamik mängijaid tegutseb sul ilma puhkepäevadeta, ja vaatame, mis seis siis on,» andis Arbeiter mõista, et jääb punktisaagiga kokkuvõttes rahule.

Juba reedel kohtub Flora Tartus Tammekaga. «Ma ei pelga seda, aga ei taha sellele veel mõelda. Läheme homme ja taastame ennast rahulikult meeskonnaga. Mis ma ikka pelgan, ei ole siin midagi peljata. Ega Tammekal pole ka lihtne, nad on samamoodi järjest mänginud,» leidis Arbeiter.

Flora mõlemad väravad löönud Rauno Sappinen nõustus, et enda elu tehti ise keeruliseks. «Me ei suutnud kainet mõistust säilitada, nii palju oli kaalul, et muud mõtted hakkasid pähe tulema. Arvan, et mõtlesime liiga palju sellele, mis siis saab, kui Infonet ühe ära lööb,» lausus Sappinen.

Selles mõttes tuli Florale kahjuks ka Infoneti kaitsja Aleksandr Volodini punane kaart 56. minutil. «Meile meeldib kontratega vastaseid nõelata ja kui nad kümnekesi taga istusid, tegi see meie elu raskemaks. Salamisi tahtsin ikka kübaratrikki ära lüüa, aga kahjuks ei õnnestunud.» Küsimusele, kes on kullasoosik, oli Sappineni vastus lihtne: «Meie.»

Infoneti poolkaitsja Dmitri Kruglov selle seisukohaga aga ei nõustunud. «Palju meil veel mängida on, seitse vooru? Kõik neli meeskonda, kes olid tabeli tipus praegu, need jäävadki. Meil on veel Nõmme Kaljuga kaks mängu, Levadiaga mäng... Arvan, et nendes mängudes selgub meistritiitli saatus.»

Tänase kaotuse põhjuse kohta oli Kruglovil samuti selgitus olemas. «Mängisime paremini pärast eemaldamist, lõime hästi palju momente, aga ei õnnestunud vastast lõpuni suruda. Meil ei ole nii pikk pink, et suudaksime asendada võrdselt Voskot, Sanjat ja Appiahit,» viitas ta Infoneti kolme põhimängija Vladimir Voskoboinikovi, Aleksandr Dmitrijevi ja Ofosu Appiahi mängukeeldudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles