Uskumatu: Londoni OMil kerkis tagantjärele pronksile üheksanda koha mees (2)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Ciricu peab oma Londoni olümpiamängude medalist loobuma.
Anatoli Ciricu peab oma Londoni olümpiamängude medalist loobuma. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Tõsteliit (IWF) on teatanud, et tagantjärele jäi dopinguga vahele Londoni OMil pronksi teeninud Anatoli Ciricu. Absurdsena kerkib selle järel kolmandaks Poola tõstja Tomasz Zielinski, kes esialgu sai üheksanda koha.

IWFi üleeilse teate kohaselt kasutas Ciricu anaboolset ainet, mistõttu võetakse mehelt ära tema Londoni pronksmedal. Paraku pole Moldova mees ainuke 2012. aasta OMi 94 kg tõstmise medalimees, kes dopinguga vahele on jäänud. Juba varasemalt on keelatud ainetega vahele jäänud ka esialgu kulla võitnud Kasahstani mees Ilya Ilyin ja hõbedale tulnud venelane Alexandr Ivanov.

Veel kurioossemaks muudab loo asjaolu, et lisaks jäid dopinguga vahele ka Londoni OMi sama kaalukategooria neljanda, kuuenda ja seitsmenda koha saanud mehed, mis tähendab, et tagantjärele on medalikolmikusse kerkinud algselt viienda, kaheksanda ja üheksanda koha saanud mehed, kelleks on vastavalt iraanlane Saeid Mohammadpour, Lõuna-Korea esindaja Minjae Kim ning poolakas Tomasz Zielinski.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles