Tähtsa mängu eel: tšehhid usuvad endasse ja austavad eestlasi

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miguel Ángel Falasca.
Miguel Ángel Falasca. Foto: plusliga.pl

Eesti võrkpallikoondis alustab täna 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri valikmängudega, kui Rumeenias Craiovas kohtutakse kell 17 grupi tugevaima vastase Tšehhiga.

Tšehhi koondise hispaanlasest peatreener Miguel Ángel Falasca toodi koondise etteotsa, et see taas tippu viia. Endisest tippmängijast juhendaja usub, et tema käes on hea materjal.

«Oleme noor meeskond ja läheme mäng-mängult paremaks. Usun, et suudame Craiovas seda samuti näidata,» sõnas juhendaja alaliidu vahendusel.

Järgmisel nädalal toimuva teise alagrupiturniiri toimumispaigas Jablonecis laagris olnud meeskond pidas kontrollkohtumisi Rootsiga (võideti 3:2) ning Saksamaaga (kaotati 1:4 ja 2:3). «Saksamaa oli kohal oma parimas rivistuses ja meie meeskond nägi neis mängudes päris hea välja,» lisas ta.

Tšehhi alaliidu spordidirektor ja koondise juht, endine tippmängija Jakub Novotny usub, et tugevaim vastane on Eesti. «Neil on tugev keskblokeerija (Ardo Kreek), kes mängib Pariisi Volleys, kaks nurgameest on Poola liigas (Robert Täht ja Keith Pupart) ning diagonaalründaja Türgi liigas (Oliver Venno), need on austust väärivad mängijad. Usun, et eestlased on kõige tugevam vastane, ent mitte liiga tugev,» rääkis ta kodumaise meedia vahendusel. «Meil on raske alagrupp, ent hea võimalus edasi pääseda,» lisas Novotny.

Sel suvel said tšehhid Maailmaliiga teises tugevusgrupis viienda koha. Ka osalevad nad pidevalt EMil finaalturniiril – alates 1991. aastast on nad sinna jõudnud iga kord, kokku on osaletud 14 EMil.

Postimees näitab tänasest kohtumisest ka otsepilti ja toob mängujärgsed kommentaarid lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles