Kole mäng vormus valusaks déjà vu'ks

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise mängijate näoilmed võtavad kohtumise Tšehhiga ilusti kokku.
Eesti koondise mängijate näoilmed võtavad kohtumise Tšehhiga ilusti kokku. Foto: Robin Ristmäe

Rumeenias Craiovas alanud võrkpalli Euroopa meistrivõistluste valiksarja esimene alagrupikohtumine Tšehhiga oli (otse)edasipääsu poolest ülitähtis, sest tšehhid on grupi tugevaim vastane. Teine turniir peetakse tuleval nädalal juba tšehhide karukoopas Jablonecis ja seal on neist veelgi raskem jagu saada.

Eile ei saanud eestlased esimestest sekunditest alates oma asju platsil toimima ja vastu tuli võtta üllatavalt kindel 0:3 kaotus. Mängupildi kohta võiks isegi öelda šokeeriv, sest nii sel kui eelmisel aastal on koondise tase tõusnud ja kohati on mängitud väga kvaliteetset võrkpalli. Nagu ütles Rait Rikberg, Tšehhi-mäng oli justkui ebameeldiv déjà vu: silme ette tuli eelmise suve valus kaotus Makedooniale Euroopa liiga poolfinaalis. Pärast kohtumist kogus peatreener Gheorghe Cretu mehed riietusruumi ja seal jätkus juttu kauemaks kui pool tundi.

Mängu järel kommentaare jagades ütles Cretu esialgu, et ei olegi midagi kommenteerida. «Olen väga pettunud, see ei olnud see, milleks me terve suve treenisime. Sellise suhtumisega ei saagi selliseid mänge mängida,» ütles ta siis. Samas usub ta, et mängijad saavad halvast emotsioonist üle ja suudavad end kokku võtta. «Meeskonnal on ka teine nägu ja nad suudavad võidelda, tšehhide vastu jäi võitlusest vajaka. Tean, et mehed tulevad tugevamana tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles