Kindlas kõneviisis Tokyo olümpia poole (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk mõtleb Aura Veekeskusest nagu oma teisest kodust, sest ta on seal harjutanud koguni kümme aastat.
Kregor Zirk mõtleb Aura Veekeskusest nagu oma teisest kodust, sest ta on seal harjutanud koguni kümme aastat. Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta septembris Inglismaale Plymouthi kolledžisse õppima ja treenima asunud ujuja Kregor Zirk jätkab sel hooajal koostööd maineka treeneri Jon Ruddi eestvedamisel. Viimane on teinud endale ujumismaailmas hea nime, kuna tema käe all harjutab teiste seas Londoni olümpiavõitjast Leedu imelaps Ruta Meilutye (19) ning Rio olümpial 50 m vabaujumises esimesena medalita jäänud britt Benjamin Proud (21). Eeldused maailma suurimale spordipeole jõudmiseks ning seal hästi esinemiseks on Tartus sündinud tulevikulootusel kahtlemata olemas. Veelgi tähtsamaks tuleb pidada noormehe positiivset meelestatust, mis temast sel teemal rääkides õhkub. 

Juuli lõpus võistlushooaja lõpetanud Zirk võitis hooaja põhivõistluselt ehk Ungaris peetud Euroopa juunioride meistrivõistlustelt 50 m liblikujumises pronksmedali, ujudes finaalis isiklikuks rekordiks 24,02. Sama ala poole pikema distantsi finaalis uuendas ta aga rahvusrekordit (52,83), kuid jäi sellest hoolimata esimesena medalita. Pärast tihedat võistlusperioodi naasis rekordimasin kodumaale teenitud puhkusele. «Pool augustit sain puhata ning augusti viimasel nädalal käisin Haapsalus ujumisliidu korraldatud laagris, mis juhatas hooaja sisse,» rääkis Zirk, kes sõitis Inglismaale tagasi juba 6. septembril.

Seejuures ei möödunud päris võistlemata ka augustikuu, sest noormees võttis osa Piirissaare avaveeujumisvõistlusest, kus tal õnnestus napsata 2,5 km pikkusel distantsil ajaga 33.15,6 esikoht. Seejuures eraldi ettevalmistust selleks jõuprooviks ei korraldatud. «Kaks nädalat enne võistlust oli mul selline periood, kus puhkasin täielikult nii vaimselt kui ka füüsiliselt,» tõdes Zirk. «Kuna mul enda koduklubi (Ujumise Spordiklubi) korraldas selle võistluse ning ma polnud varem Piirissaarel käinud, siis nüüd oli hea võimalus,» võttis ta võistluse kokku. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles