Erinev saal, suur ootus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk (keskel).
Tiit Sokk (keskel). Foto: Sander Ilvest

EM-valiksarjast peaaegu maksimumi võtnud Eesti koondis loodab täna tordile kirsi panna. 2017. aasta EM-finaalturniirile pääsemiseks on vaja Poolat suurelt võita. See pole lihtne ülesanne, aga vähemalt võimalus on olemas ja see kruvib rahva huvi loomulikult kõrgele.

Heal juhul 2000 inimest mahutavasse Tartu ülikooli spordihoonesse müüdi eile lõunal kiirelt välja ka lisapiletid, nii et oodata on tõeliselt karukoopalikku õhkkonda. Täpselt see, mida koondis vajab. Kindlasti on palluritel pinged peal, kuid loodetavasti kaovad need esimese paari minutiga.

Viimati tekitas mõni korvpallilahing Tartus sellist elevust ehk 2008. aasta märtsis, kui Ülikooli spordihoone oli samuti pilgeni täis tuubitud. Publiku marulise kaasaelamise toel suutis toonane Rock FIBA Eurocupi sarja otsustavas veerandfinaalkohtumises Permi Ural Greatile tuule alla teha ja nelja parema hulka pääseda. Aga koondise mäng on ikkagi midagi enamat.

Kaitsespetsialist Martin Dorbek pole varem Tartus varem publiku poolehoidu saanud, sest on mänginud Kalev/Cramo, Rakvere Tarva ja Rapla eest. «Mõnes mõttes on see uus kogemus, aga mulle on siin saalis alati mängida meeldinud. Tavaliselt on siin väga palju rahvast olnud ja ootan seda mängu väga,» rääkis ta pärast eilset treeningut.

Kui Valgevene kaotab täna võõrsil Portugalile, siis viib Eesti D-grupi esikohani vähemalt 15-punktiline võit Poola üle. Kui Valgevene on edukas, siis piisab Eestile ka 13-silmalisest vahest. Kõik, mis on sellest kehvem, jätab meid finaalturniirilt suure tõenäosusega eemale.

Mida teha, et vajaliku suurusega võit tuleks? Poolas kaotati mäletatavasti 64:78. «Nende suur ülekaal lauavõitluses ja meie pallikaotused tingisid selle, et nad said kiirrünnakutest palju enam punkte kui meie. Peame lihtsalt ise pisut targemalt rünnakuid planeerima,» ütles Eesti peatreener Tiit Sokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles