Hamilton: Halo ei näe küll hea välja, kuid peaksime selle kasutusele võtma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first practice session for the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Friday, Sept. 16, 2016. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first practice session for the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Friday, Sept. 16, 2016. (AP Photo/Yong Teck Lim) Foto: Yong Teck Lim/AP

Eile Singapuri GP vabatreeningul oma sõnade vastaselt ikkagi Halo kokpitikaitset testinud Lewis Hamilton tõdes, et tegelikult ta vaevu üldse märkaski uuenduslikku detaili oma vormelil.

Valitsev MM-sarja liider oli üks Halo kontseptsiooni vastaseid, kuna talle ei meeldinud selle välimus. Samas on Halot kritiseeritud ka seetõttu, et see piirab vormelipilootidel nähtavust. Hamilton lükkas need jutud ümber.

«Ma vaevu üldse märkasin seda, vaid garaažis ei näinud ma Halo tõttu kuigi hästi teleekraani,» ütles britt BBCle. «See blokeerib natukene peeglit, kuid otse sõites ei saa üldse aru, et Halo vormelil peal on.»

Kuigi Hamilton algselt Halo tulekut vormel-1 näha ei tahtnud, muutis ta juulis toimunud Ungari GP ohutuskoosolekul meelt. Nimelt tõi Rahvusvaheline Autospordiliit Ungaris välja, et Haloga suureneb kaitse peavigastuste eest 17 protsenti.

«Tunnen, et peaksime Haloga jätkama. See ei näe küll hea välja, kuid kui arvestada seda 17 protsenti, siis see on parem kui mitte midagi. Võiksin sellega ka võistlussõitu sõita, kui see oleks lubatud,» jätkas Hamilton.

Eile testis esmakordselt Halot ka McLareni piloot Fernando Alonso. «Raske on autosse sisse ja välja saada – see oli minu esmamulje. Autosse sisse- ja väljasaamist tuleb kuidagi täiustada. Selle juures on asju, mis tuleks üle vaadata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles