Eesti kaotas Poolale lausa 31 punktiga ja ei pääse EMile (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondise Tartus peetud EM-valikturniiri otsustav mäng Poolaga lõppes kurvalt, sest Eesti kaotusnumbrid olid lausa 63:94, Seega tuleb eestlastel 2017. aasta EM-finaalturniiri kõrvalt vaadata. Eesti oleks Poola vastu vajanud suurt võitu, aga juba poolaeg kaotati 27:46, teisel poolajal kärises vahe kiirelt 30 punkti kanti.

Eesti parimana viskas täna 15 silma Reinar Hallik, 12 punkti lisas Rain Veideman. Kahekohalise arvuni jõudis ka Tanel Kurbas, kes sai kirja 10 silma. Poola suurimaks skoorijaks oli täna Mateusz Ponitka 16 punktiga, 15 silma lisas omalt poolt Przemysław Zamojski.

Enne mängu:

Kui Valgevene kaotab täna võõrsil Portugalile, siis viib Eesti D-grupi esikohani vähemalt 15-punktiline võit Poola üle. Kui Valgevene on edukas, siis piisab Eestile ka 13-punktilisest vahest. Kõik, mis on sellest kehvem, toob meile suure tõenäosusega kaasa finaalturniirilt eemale jäämise.

Eesti koondis on Tartus juba neljapäeva pärastlõunast. Trenni tehti neljapäeva õhtul, reede hommikul jäeti treening vahele, kuid õhtul koguneti taas. Mängueelse treeninguga alustati täna kell 11.

«Mehed on rahulikud,» hindas koondise peatreener Tiit Sokk mängueelset olukorda. «Eks need võidud ole mõjunud. Kui kolm (võitu - toim) saad, siis tahad juurde. Peame lauas olema aktiivsemad, teame, et low-postmängus on nad osavad. Pallikaotusi tuleb vältida, ei tohi lasta neil kiiresse joosta. Eks ole teada, mis nende tugevused on.»

Ka Poola treener Mike Taylor tunnistas, et täna on ees suur mäng. «Meie asi on oma mängu mängida, siis oleme tugevamad ja võidame. Teame Eesti tugevusi ja nõrkusi, ega siin mingit kosmoseteadust ei ole. Sport õnneks on täis ootamatusi – nagu tõestas ka meie viimane kodune suur allajäämine Valgevenele, nii et ootan põnevusega mis täna saab. Poola kaks korda järjest reha peale tavaliselt ei astu.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles