Rain Veideman: täna kaotasime, aga kokkuvõttes oli kõva suvi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise kapten Rain Veideman
Eesti korvpallikoondise kapten Rain Veideman Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondis kaotas Tartus Poolale koguni 63:94 ja EM-valiksarjast edasi ei pääsenud. Eesti kapten Rain Veideman tõdes, et täna polnud Poola vastu midagi teha, aga kokkuvõttes tehti ilma paljude põhimeesteta korralik valiktsükkel.

«See kõik on osa korvpallist, vahepeal võidad suuret, vahepeal saad suurelt tappa. Hea, et rahvas elas lõpuni kaasa ja meile jäi hinge ikkagi hea emotsioon. Enne valiksarja spekuleeriti, et hea, kui ühe võidu kätte saame, aga tuli kolm. Kokkuvõttes tegime kõva suve,» ütles Veideman pärast kohtumist.

Eestil läks mäng käest esimese veerandaja lõpus, kui Poola lasti kaheksa punkti kaugusele. Siis hakkas vahe juba kiiresti kärisema. «Rääkisime omavahel enne mängu, et tõmbame kaitses kokku. Lõikasime sellega näppu, nad panid kolmeseid väga hea protsendiga ära,» analüüsis Veideman mängu käest laskmise põhjuseid.

Enne suurt matši oli teada, et Eesti vajab EMile pääsemiseks vähemalt üheksapunktilist võitu, parem, kui edu oleks olnud lausa 15. «Uskusime kogu aeg, et suudame selle korda saata ja finaalturniirile pääseda. Aga pole hullu, andsime kõikides mängudes endast alati maksimumi. Keegi ei läinud väljakule jonnima ja põdema,» kinnitas täna 12 punkti visanud Veideman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles