Imet ei sündinud, etteheited oleks kohatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti (valges) - Poola korvpallilahing Tartus.
Eesti (valges) - Poola korvpallilahing Tartus. Foto: Margus Ansu

«Me polnud veel nii suureks mänguks valmis,» võttis Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tabavalt kokku oma hoolealuste esinemise EM-valikturniiri viimases kohtumises Poolaga. Suutnuks Eesti Tartus peetud mängu piisavalt suurelt võita, taganuks see pileti EM-finaalturniirile, tegelikkus tähendas aga 31-punktilist kaotust 63:94.

Aasta tagasi, EM-finaalturniiril vilistas Eesti korvpallipublik suures kaotusseisus olnud mängijad välja. Tartus toetati aga meeskonda nukrast lõppmängust hoolimata lõpuni – viimasel minutil tõusid inimesed tribüünidel püsti ja skandeerisid: «Eesti! Eesti!» See oli sümboolne tänu terve valiksarja kokkuvõtteks. Aastataguse ajaga võrreldes tundmatuseni muutunud koondisele on raske midagi ette heita. Kolm võitu ja kolm kaotust on parem, kui turniiri eel oodati.

«Alagrupi teine koht… seda meilt ilmselt ei loodetud. Oleks sellega veel finaalturniirile pääsenud, saaks anda hindeks ülihea, praegu tuleb leppida heaga,» sõnas Sokk. «Hea, et rahvas elas lõpuni kaasa, ja meile jäi hinge ikkagi hea emotsioon. Enne valiksarja spekuleeriti, et hea, kui ühe võidu kätte saame, aga tuli kolm. Kokkuvõttes tegime kõva suve,» lisas meeskonna kapten Rain Veideman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles