Video: olümpiavõitja tassis venna üle finišijoone, kuid ihaldatud tiitel jäi saamata

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alistair Brownlee (vasakul) abistamas venda Jonathan Brownleed.
Alistair Brownlee (vasakul) abistamas venda Jonathan Brownleed. Foto: SCANPIX

Triatloni MK-sarja viimasel osavõistlusel Cozumeli saarel leidis aset omapärane juhtum, kui britt Alistair Brownlee tassis enda venna Jonathani üle finišijoone. Jonathan Brownlee lõpetas võistluse lõpuks teisena ning Rio ja Londoni olümpiamängude võitja Alistair Brownlee kolmandana. 

Võistluse võitis Lõuna-Aafrika Vabariigi sportlane Henri Schoeman. Alistair Brownlee üritas venda aidates aidata ta ka MK-sarja üldvõitjaks, kuid sellest jäi lõpuks napilt puudu. MK-sarja üldliidrina starti tulnud hispaanlane Mario Mola jõudis finišisse viiendana ja lõpuks kogus ta hooaja peale Jonathan Brownleest neli punkti rohkem.

Pärast võistlust viidi Jonathan Brownlee haiglasse ülevaatusele. Lisaks esitati brittide tegevuse vastu ka protest. Rahvusvaheline Triatloniliit teatas hiljem, et kohtunikekogu ja võistluse kohtunikud leidsid, et tulemused jäävad jõusse ja kellelegi karistust ei määrata.

Vastavalt reeglitele tulnuks Jonathan Brownlee tulemus tühistada ja seetõttu oli ka palju neid, kes kohtunike otsust hiljem kritiseerisid. Vastavalt reeglitele, et tohi triatlonis võistluse ajal kasutada kõrvalist abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles