Olümpiaülekannete saatus püsib lahtine

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2020. aasta suveolümpiamängud peetakse Tokyos.
2020. aasta suveolümpiamängud peetakse Tokyos. Foto: SCANPIX

Rahvusringhääling ootab meediakorporatsioonilt Discovery uut pakkumist järgmiste tali- ja suveolümpiamängude näitamiseks, kuna küsitud hind 1,1 miljonit eurot oli kõigi üksmeelsel hinnangul absurdselt kõrge. Ühel või teisel viisil peab Discovery lõpuks vähemalt 200 tunni ulatuses olümpiamänge Eestis vabalevis näitama.

ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar nimetas Discovery seni küsitud hinda, mida eile arutas ka ringhäälingunõukogu, püüdmatult kosmiliseks. «Meie palve Discoveryle oli saata realistlik pakkumine. Seda me ootame,» selgitas ta.

Eurospordi omanikfirma Discovery Communications sõlmis mullu Rahvusvahelise Olümpiakomiteega (ROK) lepingu, mille järgi sai meediakorporatsioon aastateks 2018–2024 olümpiamängude teleõigused Euroopas. Kuna Discovery on teleõigused ainuisikuliselt omandanud, müüb ta neid Euroopas riigiti edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles