Levandi: olen tänulik, et Glebovale võimalus anti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Anna Levandi ja Jelena Glebova.
Treener Anna Levandi ja Jelena Glebova. Foto: Raigo Pajula

Eesti Uisuliit otsustas tänasel juhatuse koosolekul, et 21. märtsil Jaapani pealinnas algavatele iluuisutamise maailmameistrivõistlustele sõidab Jelena Glebova, mitte aga Eesti meister Gerli Liinamäe.

Glebova oli detsembris Eesti meistrivõistlustel alles kolmas ja jäi seetõttu ka Euroopa meistrivõistlustelt kõrvale, eelmisel nädalal taliuniversiaadil kogus ta enda kohta üsna tagasihoidlikud 127,87 punkti ja sai 7. koha. Liinamäe aga sai oma EM-debüüdil 133,73 punktiga 13. koha.

Eesti Uisuliidu teatel arvestati Glebova puhul tema kogemusi ja varasemaid tulemusi, lisaks on uisuliit seisukohal, et juuniori vanuses sportlasel tuleks panustada juunioride MMile. Kolmandaks tõi uisuliit välja, et juunioride ja täiskasvanute MMi vahel on liiga väike vahe ja kuna juunioride MM toimub Lõuna-Koreas ning täiskasvanute MM Jaapanis, tekiks probleeme ka aklimatiseerumise ja ajavahega kohanemisega.

«Olen juhatusele tänulik, et Leenale see võimalus anti. Just nimelt võimalus, mitte kingitus,» sõnas Glebova treener Anna Levandi. «See on tema jaoks šanss näidata, et teda ei tasu veel maha kanda. Ma ei tunne, et olen jube õnnelik, pigem olen natuke mures ja tunnen vastutust. Rõõm tuleb siis, kui Leena suudab talle antud võimaluse ära kasutada.»

Eesti koondise vanemtreenerina viibis Levandi ka ise tänasel juhatuse koosolekul. «Arutelu oli põhjalik, kaaluti, mis on otstarbekas. Mitte keegi ei avaldanud kellelegi survet,» vahendas ta.

15-aastase Liinamäe kohta jagus Levandil vaid kiidusõnu. «Gerli on suurepärane tüdruk, mul on tema tulemuste pärast ülihea meel ja ma austan teda väga,» lausus Levandi. «Aga Leena puhul otsustas kõik sisuliselt üks kava. Selle ühe kava pärast tõmmati talle rist peale.»

«Ta sai ebaõnnestumise eest suure karistuse, mis oli meile mõlemale suur löök, minul läks sellest ülesaamiseks kuu aega,» jätkas ta. «Alles pärast universiaadi vabakava tuli tal pingelangus, vabakavas nägi ta juba enda moodi välja ja ma nägin esimest korda pärast Eesti meistrivõistlustel saadud šokki Leena näol naeratust.»

Levandi avaldas ka, et vahetult pärast juunioride MMi täiskasvanute MMile sõitmine oleks Liinamäele liiast. «Gerli on alles noor ja arenev sportlane, teda ei tasu liigselt koormata,» möönis Levandi. «Arvan, et tal on nagunii juunioride MMil paremad võimalused kui täiskasvanute MMil. Näiteks paarissõitjad Natalja Zabijako – Sergei Kulbatš otsustasid juba hooaja alguses, et loobuvad juunioride MMist ja keskenduvad täiskasvanute võistlustele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles