Täht ja Teppan: vollekoondise lahutamatu duo

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht (esiplaanil).
Robert Täht (esiplaanil). Foto: volley.ee

Juba siis, kui Eesti võrkpallikoondise noored, ent juba tegijad mängijad Robert Täht (23) ja Renee Teppan (22) pallisid veel koduliigas ning vedasid Tartu Bigbanki 2014. aastal üheskoos Eesti meistriks, torkas platsil silma nende meeletu emotsionaalsus ja julgus oma vingete esituste üle rõõmu tunda ning seda näiteks ka vastaste fännisektorile demonstreerida. Midagi pole muutunud koondiseski, ikka on need Täht ja Teppan, kes kõigepealt iseend ja siis meeskonnakaaslasi käima tõmbavad. Kui nad koos väljakul hoos on, on vastastel põrgulikult raske.

Kuigi vanust veel vähe, siirdusid mõlemad noorelt tippliigadesse: 20selt Itaalia kõrgliigasse läinud Teppan liikus eelmisel hooajal Austriasse Hypo Tiroli (klubi teeb kaasa ka meistrite liigas – M. G.) ning Täht Eesti koondise peatreeneri Gheorghe Cretu kutsel eelmisel hooajal Poola meistriliigasse, kus jätkab tänavugi.

Mehed tunnevad teineteist juba B-klassi päevilt, edasi on koos mängitud noortekoondistes. Saavad endi sõnul nii võrkpallist kui ka maailma asjadest ühtmoodi aru ja ütlevad, et väljend «parimad sõbrad» on nende puhul omal kohal. Kui vollekoondis reisib või on laagris, ei teki kellelgi küsimust, kellega Teppan või Täht tuba jagab. Vaid praegu Poolas Lubinis laagerdades ollakse eraldi, sest Tähele on Lubin ühtlasi koduklubi, kus tal omaette elamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles