Eesti tippklubi on sunnitud UEFA korraldusel nime muutma (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA näitas Infoneti klubi senisele nimele punast kaarti.
UEFA näitas Infoneti klubi senisele nimele punast kaarti. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli Eesti meistriliigas tänavu kuldmedalite eest heitlev ja seni FC Infoneti nime kandnud klubi on sunnitud nime vahetama. UEFA nõuete tõttu hakatakse uuest hooajast kandma nime FCI Tallinn.

Põhjuseks on UEFA reegel, mis keelab kasutada klubi nimes sponsorile või äripartnerile viitavat nimetust. Just sel põhjusel mängis Infonet juba tänavu Euroopa liiga eelringis Šotimaa klubi Hearts of Midlothian vastu FCI Tallinna nime all. Tõsi, antud reeglile on võimalik teha erandeid juhul, kui klubi suudab selgitada, et tegemist on kaua eksisteerinud nimega, ent 2002. aastal asutatud Infoneti vastava taotluse lükkas UEFA tagasi.

«Kahjuks pärast hoolikat klubi ja klubi nime tausta uurimist otsustas UEFA, et nimi «FC Infonet» ei ole kooskõlas eelmainitud sätetega. Sellest tulenevalt teavitame teid, et käesolevast hetkest alates kasutab FC Infonet edasises ametlikus suhtluses nime «FCI Tallinn» (FCI). Lisaks kohandati ametlikus suhtluses ka kasutatud logo,» teatas klubi oma koduleheküljel.

Samasuguses seisus on UEFA nõudmiste tõttu näiteks mitmekordne Austria meister Red Bull Salzburg, kes kasutab UEFA sarjades osaledes nime RB Salzburg ning muudetud logo.

Senise FC Infoneti, nüüdsest FCI Tallinna nime kandva klubi uus logo. FOTO:
Senise FC Infoneti, nüüdsest FCI Tallinna nime kandva klubi uus logo. FOTO: Foto: FCI Tallinna kodulehekülg
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles