Video: Baruto jätkas vabavõitleja karjääri võiduga vanameistri üle (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson ehk Baruto.
Kaido Höövelson ehk Baruto. Foto: Kuvatõmmis

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto pidas oma karjääri teise MMA-matši, kohtudes Tokyos Saitama Super Arenal Rizin 2 üritusel jaapanlase Kazuyuki Fujitaga. Kahe viieminutilise raundi järel kuulutasid kohtunikud ühehäälselt võitjaks Baruto.

Esimeses raundis surus ilmselget kaalueelist omanud Baruto 45-aastase Fujita nurka ja üritas teda jalalöökidega pikali saada, kuid see ei õnnestunud ja kohtunik lahutas mehed. Raundi keskel pääses Fujita veel korra Baruto haardest ning suutis seejärel korra ise Barutot vasaksirgega tabada, kuid ei suutnud sellele haaki lisada. Raundi lõpus hakkas eestlane ilmselgelt väsima, ent Fujita ei suutnud seda ära kasutada.

Teise raundi alguses tabas aktiivsemalt alustanud Fujita eestlast parema silma kohale ja lõi vere lahti, raundi keskel suutis Baruto aga jaapanlase köitesse suruda ning teda vasaku käe ja põlvelöökidega väsitada. See pööras teisegi raundi Baruto kasuks ja kohtunikud kuulutasid eestlase ühehäälselt võitjaks.

Eestlane on nüüd võitnud karjääri mõlemad MMA-matšid, eelmise aasta 31. detsembril alistas ta vanameistri Peter Aertsi. Nii nagu toonases heitluses oli ka eilses matšis eestlase trumbiks kaalueelis, sest Baruto kahemeetrisele kasvule ja 165 kilole oli Fujital vastu panna 183 sentimeetrit ja 109 kilo. Kui kohtumises Aertsiga oli Baruto eesmärk matš kiirelt püstimaadlusest üle põrandale viia – ja see tal ka õnnestus –, siis Fujita vastu tegutses eestlane terve kohtumise jooksul püsti.

Matši järel tänas Baruto fänne jaapani keeles toetuse eest ja palus järgmiseski matšis tema poolt olla. Järgmine kohtumine Rizini sarjas on 29. detsembril, kui peetakse turniiri veerandfinaalid, mille loosimine toimub 26. septembril. 29. detsembril on kavas ka poolfinaalid, turniiri finaal peetakse kaks päeva hiljem samuti Saitamas.

Eile jõudsid lisaks Barutole kaheksa parema hulka veel poolakas Szymon Bajor, iraanlane Amir Aliakbari, tšehh Jiri Prochazka, venelane Valentin Moldavski ja horvaat Mirko Filipovic. Viimasena kaheksa parema sekka pääseva võitleja nimi ei ole veel selge, küll aga on juba otse veerandfinaali pääsenud Brasiilia legend Wanderlei Silva. Filipovic esitas seejuures pärast oma matši võitmist Silvale otse ringis väljakutse ja sai ka ametliku kinnituse, et mehed lähevad vastamisi.

Kuigi Silval pidanuks õhtu olema võitlusvaba, suutis brasiillane kättpidi kokku minna põlise rivaali, ameeriklase Charles «Krazy Horse» Bennettiga. Meeste vaen ulatub enam kui kümne aasta taha, kui nad Saitamas võitlusareeni tagaruumides kaklema läksid. Seekord alistas Bennett võistlusõhtu alguses vaid mõne sekundiga Silva hoolealuse Minoru Kimura ja pidas seejärel ringis pika ärpleva kõne, kus kutsus Silvat ringi astuma, ning andis mõista, et brasiillane tarvitab steroide.

Silva jälgis Bennettit ringi äärest muiates, kuid vaid paar minutit pärast Bennetti areenilt lahkumist said mehed tagaruumides taas kokku ja lasid rusikad käiku. Pisut hiljem ilmus Silva uuesti ringi äärde, kuid siis ilutses tema silma all juba sinikas. Üsna kindlasti ei kohtu mehed ametlikult siiski enne selle aasta lõppu, sest Silvat ootab ees osalemine Rizini turniiril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles