Balti karikaturniiri võitis kodupubliku rõõmuks Valmiera

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik

Korvpalli Balti karikaturniiri võitjaks krooniti kodupubliku rõõmuks Valmiera, kes alistas põnevas finaalis 66:64 Ventspilsi. Võiduviske tabas mõni sekund enne lõpusireeni Janis Kaufmanis, kelle arvele jäi lõpuks üheksa punkti, viis korvisöötu ja neli lauapalli. See tõi talle ka finaali parima mängija auhinna.

Valmiera resultatiivseim oli 13 punkti ja 10 lauapalliga Ervins Jonats, nii Lauris Blaus kui ka Maurice Walker toetasid võitjad 11 punktiga ning Rinalds Malmanise arvele jäi 10 punkti. Ventspilsile tõi Ronalds Zakis 11 punkti, Rihards Lomazs ja Aigars Škele lisasid kumbki 10 punkti.. Poolfinaalis oli Ventspils seejuures Šiauliaist jagu saanud koguni 103:44.

Valmiera võitis BBLi karika esmakordselt, Lätti rändab karikas aga teist aastat järjest ja üldse kolmandat korda. Mullu võitis turniiri Liepaja meeskond, Eesti klubidest on kaheksa aasta jooksul võidurõõmu maitsta saanud Tartu Ülikool/Rock ja Rakvere Tarvas. Kalev/Cramo pole varem pronksmedaliteni ega kõrgemale küündinud.

Kolmanda koha mängus alistas Kalev/Cramo 81:67 Šiauliai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles