Iga päev Jaapani televisioonis figureeriv Baruto on varasemast poole kuulsam

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto (vasakul) heitlemas ringis Kazuyuki Fujitaga.
Baruto (vasakul) heitlemas ringis Kazuyuki Fujitaga. Foto: Erakogu

Vabavõitlejakarjääri kahe võiduga alustanud endine sumoäss Baruto ehk Kaido Höövelson ütles Postimehele, et kuigi tema matše jälgivad miljonid jaapanlased, siis eelkõige kasvatab ta enda tuntust pisut teises valdkonnas.

Rizin Fighting Federationi pühapäevast Tokyos korraldatud MMA-võitlusõhtut jälgis otsepildis kümme protsenti Jaapani elanikkonnast ehk kokku 12 miljonit inimest. Saitama Super Arenal jälgis kohapeal matše 14 000 inimest. «Publikuhuvi puuduse üle just kurta ei saa,» tunnistas pühapäeval Kazuyuki Fujitat võitnud Baruto, et MMA paneb jaapanlastel vere keema ja pakub kõvasti huvi ja kõneainet.

Võrreldes sumomaadleja tippaegadega on eestlane enda sõnul Jaapanis nüüd umbes poole kuulsam.

«Põhitöö on mul ikka televisioonis,» tunnistas ta. «Olen ikka iga päev pildis. MMA on selle kõige juures nagu kõrvalhobi. Teles osalen erinevates jutu-, reisi- ja söömissaadetes. Enamasti olen seal külalise rollis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles