Ogier võib sel nädalal tõusta Kankkuneni ja Mäkineni kõrvale (3)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sari jätkub sel nädalal Prantsusmaal, kui kavas on Korsika ralli. Kodumaal peetaval etapil võib endale MM-tiitli kindlustada Volkswageni piloot Sebastien Ogier.

Ogier on maailmameistriks kroonitud viimasel kolmel hooajal ning tänavuse tiitlivõidu korral tõuseks ta soomlaste Juha Kankkuneni ja Tommi Mäkineni kõrvale. Tiitlivõitude osas on ülekaalukalt esikohal Sebastien Loeb, kes krooniti maailmameistriks 9 korral.

Neli etappi enne tänavuse hooaja lõppu on Ogieril liidrina koos 169 punkti. Teine on tema tiimikaaslane Andreas Mikkelsen 110 silmaga. Kolmandat positsiooni jagavad Hyundai rooli keeravad Hayden Paddon ja Thierry Neuville 94 punktiga.

Ogier kindlustab endale Korsikal MM-tiitli, kui ta võidab ralli ning saab esikoha ka viimasel punktikatsel ning Mikkelsen teenib kokku alla 3 silma. Lisaks peavad Paddon ja Neuville koguma alla 19 punkti ja selliste asjade kokkulangemisel ongi Ogier neljandat korda maailmameister.  

Kõige rohkem MM-tiitleid:

1. Sebastien Loeb (Prantsusmaa) 9 MM-tiitlit

2. Juha Kankkunen (Soome) 4 MM-tiitlit

3. Tommi Mäkinen (Soome) 4 MM-tiitlit

4. Sebastien Ogier (Prantsusmaa) 3 MM-tiitlit

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles