Suur mäng: kas tulised lätlased ja paarsada eestlast jäävad sõbralikuks?

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise treening Jelgavas.
Eesti võrkpallikoondise treening Jelgavas. Foto: Tairo Lutter

Täna kell 17 kohtuvad Lätis Jelgavas Eesti ja lõunanaabrite võrkpallikoondised EM-valiksarja kolmanda ringi avamängus. See, kes kahe mängu kokkuvõttes peale jääb, lunastab pääsme finaalturniirile.

Jelgavas asuv Zemgale olümpiahalli nimeline spordihoone mahutab ametlikult 2500 pealtvaatajat, ent näiteks eelmises valiktsüklis, kui Läti sealsamas Türgiga otsustavat play-offi mängis, oli ametlikus protokollis kirjas koguni 3800 pealtvaatajat.

Lätlased ootavad igatahes täissaali ja ilmselt selle ka saavad. Ent pealtvaatajate seas on ka ilmselt umbes paarsada Eesti koondise toetajat, kelle jaoks pole eraldatud eraldi fännisektorit ja nii tuleb neil koos lätlastega omadele kaasa elada. Lisaks omal käel Lätti sõitnutele tuleb Eestis Lätti ka fännibuss.

Tšehhis toimunud turniirile oli kohale tulnud umbes 40 eestlast, Rumeeniasse 15 inimese ringis.

Tulise võrkpallilahingu eel tundis mängu vastu huvi ka Eesti politsei, kes uuris meie alaliidult, kui palju fänne siia sõitmas on. Et pileteid müüb aga Läti alaliit, ei ole meie volleliidul sellist infot. Kui väljaspool Eestit toimuvad suuremad spordiüritused, saadab Eesti politsei ka omalt poolt abilisi. Nii oli see näiteks Rio olümpial ja ka eelmisel sügisel Riias peetud korvpalli EMil.

Loodetavasti saavad lätlased ja eestlased mängu siiski sõbralikult vaadatud ja ebameeldivaid vahejuhtumeid aset ei leia.

Tänane kohtumine algab kell 17 ja Postimees näitab sellest ka otsepilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles