FIFA president pakkus välja revolutsioonilise idee

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino.
Gianni Infantino. Foto: RUBEN SPRICH/REUTERS

Sel aastal Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendiks saanud Gianni Infantino lubas valimiskampaania käigus laiendada jalgpalli MMi seniselt 32 riigilt 40ni, aga nüüd on tal peas küpsemas veelgi suurejoonelisem plaan.

Nimelt tahab jalgpallimaailma juht tulevikus MMile lubada koguni 48 riiki, aga kõik alagrupiturniirile ei pääseks. Kindlalt oleks alagrupiturniiril korraldajamaa(d) ja valikturniiri parimad - kokku 16 koondist. Ülejäänud 32 riiki loositakse idee järgi aga paaridesse ja alagruppidesse pääsevad ainult paaride võitjad.

«See tähendaks, et jätkaksime suures mahus tavalise MMiga, kus on 32 koondist. Vahe on selles, et peole pääseks koguni 48 riiki. Tahame arendada kogu maailma jalgpalli ja MM on meie ala suurim sündmus. See on rohkem kui võistlus, see on sotsiaalne sündmus,» rääkis Infantino BBC vahendusel.

Infantino lisas, et jalgpalli MMi tuleviku kohta selgub rohkem 2017. aastal, kui otsustatakse, millised ideed käiku lasta ja millistest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles