MMi reformimine ajab jalgpalliinimesed marru

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Tänavu Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA presidendiks saanud Gianni Infantino reklaamis juba valimiskampaania ajal, et kavatseb jalgpalli maailmameistrivõistlusi reformida. Värskelt välja käidud idee suurendada finaalturniirist osavõtvate võistkondade arvu 48 koondiseni tuli paljudele aga ootamatult.

Esialgu soovis Šveitsis sündinud FIFA president finaalturniiril näha senise 32 koondise asemel 40 riiki, kuid poole aastaga on ta jõudnud järeldusele, et tegelikult võiks MMi veel suuremaks teha. Plaan on järgmine: tulevikus pääseks MM-finaalturniirile 48 koondist, kuid alagrupiturniirile ikkagi seni tavapärased 32 meeskonda. Neist 16 oleksid asetatud koondised, ülejäänud 32 riiki loositakse idee järgi paaridesse ja alagruppidesse pääsevad ainult paaride võitjad. Ehk senise süsteemi «alagrupimängud – väljalangemismängud» asemele tuleks süsteem «väljalangemismängud – alagrupimängud – väljalangemismängud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles