Postimehe hinded Eesti jalgpallikoondislastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis alistas 2018. aasta MM-valikmängus koduväljakul 4:0 Gibraltari. Eesti teenis küll kindla võidu, kuid kõik osalised tunnistasid ise, et sellest võidust ei maksa väga suuri järeldusi teha ja pilvedesse tõusta.

Postimees hindab väljakul käinud Eesti koondislaste esitust:

7 Mihkel Aksalu – koondise esiväravavahilt korralik esitus. Tööd oli vähe, kuid kui oli vaja, siis sekkus kindlalt.

7 Dmitri Kruglov – Reim saatis Kruglovi väljakule, et mees saadaks karistusalasse ohtlikke palle ja just seda ta tegigi. Tema loodud olukordadest ühtegi väravat ei tulnud, kuid ohtlikke olukordi tekkis küll. Lisaks resultatiivne nurgalöök, millest Käit tegi seisuks 3:0.

7 Ragnar Klavan – koondise kapten on viimastes mängudes lasknud sisse mõningaid eksimusi ning ka võidumängus Gibraltari vastu kippusid mõned sisse lipsama. Kokkuvõttes kaptenilt aga väärikas esitus.

8 Nikita Baranov – kui kohtumise eel võis arutleda Baranovi küsitava mänguvormi üle, siis väljakul ei olnud mingit küsimust. Flora kaitsja oli kahevõitlustes kindel ja Gibraltari edurivimeestele võimaust ei andnud. Lisaks suurepärane sööt Vassiljevi väravale.

7 Taijo Teniste – oli oma äärel väga aktiivne. Sekkus ka edukalt rünnakule nagu sellistes mängudes on äärekaitsja puhul vajalik.

8 Karol Mets – tihti tegutseb väljakul märkamatult, kuid ikka ja alati efektiivselt. Hoidis olukorda keskväljal hästi kontrolli all ja lappis vajadusel ka kaitses tekkinud auke.

9 Mattias Käit (MÄNGU PARIM) – 18-aastaselt mängumehelt sisuliselt ideaalne mäng. Lüüa enda valikmängude debüütkohtumises 2 väravat on ainult kiitust väärt.

6 Siim Luts – üle pika aja taas koondisesse tõusnud Lutsul oli vastas küllaltki kiire kaitsja, kes tegi tema elu raskeks. Mees, kellelt oodati kindlasti väravaolukordade loomist ei olnud lõpuks ühegi värava juures osaline.

7 Konstantin Vassiljev – oli esimesel poolajal kahvatu, kuid ergutas hästi kaaslasi. Teise poolaja alguses näitas paari minuti jooksul oma briljantsust, kui esmalt andis suurepärase söödu Käidi avaväravale ja seejärel tõstis kaunilt palli üle vastaste väravavahi ja tegi seisuks 2:0.

6 Sergei Zenjov – näitas kohati enda kiirust ja jõudis ka mõne ohtliku olukorrani. Siiski oleks sellise vastase puhul oodanud Zenjovilt säravamat tegutsemist.

5 Henri Anier – luhtas eestlastest kõige rohkem väravavõimalusi. Heal päeval oleks võinud lüüa kübaratriki, kuid lõpuks ei löönud ühtegi. Ei olnud lihtsalt tema päev. Musta tööd tegi samas rünnakul hästi.

7 Henrik Ojamaa – sekkus vahetusest hästi. Selleks hetkeks oli koondisel juba suurem pinge maas ja väljakul sai tunda end vabalt, seda Ojamaa ka tegi. Lisaks sündis tema söödust kohtumise viimane värav.

7 Sergei Mošnikov – teenis küllaltki palju mänguminuteid, kuna peatreener Martin Reim otsustas Vassiljevit säästa esmaspäevaseks mänguks Kreekaga. Tegutses pingevabas olukorras kindlalt ja lõi ka ilusa värava.

Brent Lepistu – mängis hinde teenimieks liiga vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles