Kreeklasest Dortmundi Borussia äss: meie koondis on totaalselt muutunud

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka koondise keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos koduklubi Dortmundi Borussia särgis.
Kreeka koondise keskkaitsja Sokratis Papastathopoulos koduklubi Dortmundi Borussia särgis. Foto: SCANPIX

2004. aastal jalgpallis Euroopa meistriks kroonitud Kreeka koondis paistis toona silmas väga võitlusliku mänguga, kus palju rõhku kaitsemängule ja vastaste rünnakute lõhkumisele. Igapäevaselt Dortmundi Borussia keskkaitsjana tegutsev Sokratis Papastathopoulos tunnistas koondise tänasel pressikonverentsil, et tänapäeva Kreeka koondis on totaalselt muutunud. Selle muutunud koondisega läheb homme MM-valikmängus vastamisi Eesti.

«Kreeka on ajalooliselt tuntud maailmaklassilise kaitse poolest. Praegune koondis ei ole enam sama meeskond, kes oli 3-4-5 aastat tagasi. Varem oli meil palju häid vastaste mängu lõhkujaid. Nüüd on meil rohkem tehnilisi mängijaid. Oleme palliga head. Peame muutuma nüüd ka kaitses paremaks,» tunnistas Dortmundi Borussia kaitsja.

Kreeka on alustanud valiksarja kahe võiduga. Avavoorus alistati 4:1 Gibraltar ja reedel mängiti koduplatsil 2:0 üle Küpros.

«Ootame homme rasket mängu. Vajame punkte, et võidelda pääsu eest 2018. aasta MMile,» rääkis Papastathopoulos. «Teame, et meilt oodatakse alati head mängu, kuid meie jaoks on olulisem hea tulemus. Lõpuks loevad ainult 3 punkti. Kui teenime 3 punkti, siis ei küsi keegi mängustiili kohta. Loeb ainult võit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles