Nurme alistas Viljandis Keeniast pärit treeningkaaslase

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme ja Ibrahim Mukunga Wachira
Tiidrek Nurme ja Ibrahim Mukunga Wachira Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva keskpäeval anti start pika traditsiooniga 61. Viljandi linnajooksule, mille 10,4 km pikkuse põhidistantsi võitis meestest keenialase Ibrahim Mukunga Wachira ees Tiidrek Nurme ja naistest Nurme klubikaaslane Lily Luik.

Jooks kulges algusest peale Tiidrek Nurme vedamisel, kelle tempos püsis tema treeningukaaslasest sõber keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. «Ilm oli üpris jahe ja seetõttu Mukungast eriti asja polnud. Jooksime koos minu juhtimisel kuni viimase tõusuni välja. Rängal Pika tänava tõusul natuke kiirendasin ning Mukunga jäi maha. Minu jaoks kontrollitud jooks,» ütles Nurme ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Nurme võitis jooksu ajaga 31.56. Mukunga kaotas talle 9 sekundiga. «Vaatamata külmale ilmale tegi Mukunga head tööd. Temaga on tore võistelda. Minu jaoks tõstab see vaid võistluse väärtust, kui tugev konkurents ka kohal,» kiitis Nurme oma sõpra. Kolmanda koha sai täna Keio Kits (EMÜ SK) ajaga 33.50. Laupäevane Eesti pika krossi pronks Ülari Kais lõpetas pühapäeval neljandana ja enne maratoni Eesti meistrit Heinar Vainet sai 5. koha saarlane Ando Õitspuu.

Sel aastal Tiidrek Nurmet enam rahvajooksudel näha ei saa, sest hooaeg on tema jaoks lõppenud. Nüüd hakkab ta plaane koostama ja tegema ettevalmistusi uueks treeningtsükliks, et kevadel võtta ette poolmaratoni Eesti rekordi alistamine. Poolmaratoni Eesti rekord 1:03.00 kuulub Pavel Loskutovi nimele. «Kevadel tahan joosta kiireid aegu ka staadionil. Koostame kavad, vaatame tiimi üle ja läheme uue hoo ning motivatsiooniga edasi,» sõnas Nurme.

Naistest võitis Viljandi linnajooksu üldarvestuses 15. kohal finišeerinud Lily Luik ajaga 38.20. «Jooksin omas tempos ja põhimõtteliselt üksi, sest mehed hoidsid selja taha, keegi ei tahtnud vedama tulla. Sügisel on hea joosta, veidi külm oli, aga muidu tunne hea ja joosta tuli küllaltki tempokalt. Rahulikult ei tule ükski võistlus,» märkis Luik ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Teiseks tuli pika krossi Eesti meister Kaisa Kukk (Treeningpartner) ajaga 39.15. «Treener oli mind kirja pannud ja tuli joosta. Läksin teise koha peale välja, punnima ei hakanud. Haige koht jalal andis tunda hommikul. Mõtlesin veel, kas lähen või mitte, aga arvasin, et mingi koha vast ikka saan,» rääkis Kukk.

Nüüd lubas Kukk neli päeva taastuda ja puhata, et juba järgmisel reedel startida Saaremaa kolme päeva jooksul. «Tegemist on hooaja lõpu üritusega, kuhu pingutama väga ei lähe. Pean hakkama jalga ravima. Las teised võidavad, kui tahavad. Jooksen nii nagu välja tuleb, aga eesmärgiks omaette seda kolme päeva jooksu ei sea,» lausus Kukk. Kolmas koht kuulus täna Viljandi linnajooksul maratoni Eesti meistrile Moonika Pillile (SK Jooksupartner) ajaga 40.53.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles