Surmasuust Hawaii Ironmani finišisse

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turia Pitt Hawaii Ironmani finišis.
Turia Pitt Hawaii Ironmani finišis. Foto: Scanpix/AP

TRIATLON. Nädalavahetusel peetud Hawaii Ironmani tegi läbi ka austraallanna Turia Pitt, kes sai viis aastat tagasi ultrajooksu ajal metsatulekahjus nii tõsiselt kannatada, et naise keha oli koguni 65 protsendi ulatuses põletushaavadega kaetud. Talle on tehtud 200 operatsiooni ja arstid ütlesid, et ta ei võistle enam kunagi. Ometi läbis 29-aastane Pitt pühapäeval 3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42 km jooksu ajaga 14:37.30.

Et triatlon läbida, tuli lisaks rasketele treeningutele palju mugandusi teha naise võistlusrattal, sest tema käed said tulekahjus väga raskeid kahjustusi. Ka Pitti võistlusriietus oli spetsiaalselt tema jaoks tehtud, et ta suudaks hakkama saada meeletu kuumusega. «Põletuse tõttu ei suuda nahk mu keha temperatuuri kontrollida, mistõttu pidin kasutama jahutavaid varrukaid ja valget särki,» selgitas naine, kes pärast õnnetust viibis haiglaravil 865 päeva, ent selle aasta mais võistles juba Austraalia Ironmanil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles