Euroopa korvpalligurmaanide maiuspala jõudis uude ajastusse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva CSKA prantslasest mängujuht Nando de Colo
Moskva CSKA prantslasest mängujuht Nando de Colo Foto: SCANPIX

Uus võistlussüsteem, vanad tuttavad soosikud, ei ühtegi eestlast, neli lätlast – neist üks abitreener – ja terve meeskond Leedust. Selline on täna algav korvpalli Euroliiga, siinsete korvpalligurmaanide maiuspala. 

Euroliiga president Jordi Bartomeu nimetas täna Madridi Reali ja Piraeuse Olympiacose vahelise duelliga algavat hooaega uue ajajärgu alguseks. Lõpuks ometi jõuti selleni, et Euroliigas mängib optimaalne arv meeskondi ning nad kõik mängivad üksteisega kodus-võõrsil põhimõttel. Kõik 16 tiimi saavad hooaja jooksul vähemalt 30 head mängu.

«See oli meie pikaaegne unistus. Selline liiga oli eesmärgiks juba 2000. aastal, kui klubid otsustasid luua oma liiga,» vahendab Euroliiga koduleht Bartomeu sõnu. «Esimest korda saavad korvpallihuvilised näha, kuidas Euroopa parimad meeskonnad selgitavad endi hulgast parima ning nad teevad seda iga nädal, alustades oktoobrist ja lõpetades alles aprillis. Seda kõike ilma vaheajata!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles