Videod: San Marino ajalooline värav ajas norralased hulluks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino mängijad tähistamas Norra vastu löödud väravat.
San Marino mängijad tähistamas Norra vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX
  • San Marino MM-valiksarja esimene võõrsil löödud värav 15 aasta jooksul
  • Norra pani kohtumise lõpus siiski enda paremuse kindlalt maksma

Norra jalgpallikoondise jaoks ei ole 2018. aasta MM-valiksari alanud just kõige paremini. Kolme kohtumisega on saadud kirja ainult 3 punkti ja needki tulid 4:1 võiduga San Marino üle. Samas suutis San Marino meeskond panna norralased korraks piinlikku olukorda.

2016. aasta EM-valiksarjas eestlastelt viigipunkti kätte saanud San Marino suutis eile Oslos peetud kohtumises matši 54. minutil teha seisuks 1:1, kui tabamuse sai kirja Mattia Stefanelli.

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabelis 201. kohal oleva San Marino jaoks oli see MM-valiksarjades esimeseks võõrsil löödud väravaks pärast 2001. aastat. Loomulikult tähistasid San Marino mehed väravat uhkelt. Norralastel võttis see aga masti täitsa maha nagu näha sealsete ajakirjanike reaktsioonidest. 

Norrale tõid lõpuks 4:1 võidu Adama Diomande 77., Martin Samuelseni 82. ja Joshua Kingi 83. minuti väravad. Norralaste avavärav läks 11. minutil kirja San Marino kaitsja Davide Simoncini omaväravana.

MM-sarja Euroopa tsooni C-alagrupp

Tšehhi – Aserbaidžaan 0:0

Saksamaa – Põhja-Iirimaa 2:0

Norra – San Marino 4:1

Tabeliseis: 1. Saksamaa 9 punkti, 2. Aserbaidžaan 7, 3. Põhja-Iirimaa 4, 4. Norra 3, 5. Tšehhi 2, 6. San Marino 0

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles