Gerd Kanter tahtis noore poisina NBAsse pääseda

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: SCANPIX

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter rääkis Eesti Energia poolt algatatud iga-aastasel üritusel «Entrum» osalenud noortele, kuidas oma unistuste purunedes ei tohi kunagi alal anda.

Kanter meenutas enda nooruspõlves, kus ta noore poisina oli unistanud hoopis NBA
korvpalluriks saada. Kui ta aga spordigümnaasiumi katsetelt tagasi saadeti, oli pettumus suur.

«Tundsin, et minu unistus kukkus kolinal kokku ja olin kindel, et enam katsetele ei lähe, kuigi soovitati aasta pärast tagasi tulla,» meenutas Kanter, keda tol ajal innustas isa heitealadega
tegelema. «Ühel hetkel teadsin, et sellega lähen lõpuni välja.»

Kanter rääkis noortele, et eesmärgini viib vaid raske ja sihikindel töö ja ainult nii tegi olümiavõitja oma unistused teoks. Samas kinnitas armastatud sportlane, et iga kord ei peagi suure eesmärgi puhul lõpetama võidukalt, sest ka poolele teele jõudmine tähendab edukust.

«Minu isiklik kogemus on, et alati pole kõige tähtsam lõpptulemus, aga kui oled täiel rinnal nautinud seda protsessi, siis tegelikult just see igapäevane tohutu töö on see, mis teeb minu meele rõõmsaks ja paneb seda saavutust nautima,» julgustas olümpiavõitja noori eesmärgi nimel tööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles