Ravi, rumalus või nahaalne dopingu tarvitamine? (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisarates Therese Johaug pressikonverentsil enda positiivsest dopinguproovist rääkimas.
Pisarates Therese Johaug pressikonverentsil enda positiivsest dopinguproovist rääkimas. Foto: SCANPIX

Norra suusatajate puutumatu staatus on kõikuma löönud. Eile jõudis avalikkuse ette uudis, et Norra suusaäss Therese Johaug andis septembris positiivse dopinguproovi. Lühikese aja jooksul oli see juba teine avalikuks saanud Norra suusataja patustamine – suvel sai teatavaks Martin Johnsrud Sundby vahelejäämine. 

Nagu dopingulugude puhul tavaks, üritati ka seekord jätta muljet, nagu poleks sportlane ise midagi valesti teinud.

Positiivseks osutunud proov näitas anaboolsete steroidide hulka kuuluva klostebooli tarvitamist. Seletus oli norralastel aga kohe varnast võtta: suusakoondise arst Fredrik Bendiksen kinnitas, et andis suusapiigale päikesepõletuse saanud huulte raviks Trofotermini kreemi. Selle üks komponent ongi kurikuulus klostebool.

28-aastane olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister Johaug ütles, et usaldas suurte kogemustega arsti. Samas näib võimatu, et arst polnud teadlik, milliseid aineid päikesekreem sisaldab.

«Iga ravimiga käib kaasas infoleht. Seal on väga täpselt kirjas, mida see sisaldab,» sõnas Eestiolümpiakoondise arst Mihkel Mardna. Samas pidas Mardna õigeks olla Johaugi juhtumile hinnangute andmisel vaoshoitud. Juhtunu asjaolude kohta pole lihtsalt täpsemat teavet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles