Saarinen loodab, et WADA võtab Norras toimuva luubi alla

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen Foto: SCANPIX

Eile selgus, et Norra suusatipp Therese Johaug andis positiivse dopinguproovi. Lühikese aja jooksul oli see juba teine avalikuks saanud Norra suusataja patustamine – suvel sai teatavaks Martin Johnsrud Sundby vahelejäämine. Johaug kasutas anaboolsete steroidide hulka kuuluvat klostebooli, mis sattus naise sõnul tema kehasse päiksepõletuse vastase kreemi Trofotermini kaudu. Vastutuse võttis koondise arst Fredrik Bendiksen, kes kinnitas, et tema soovitas sportlasel seda oma katkistele huultele määrida.

Ajaleht Dagebladet uuris Soome suusatippudelt Sami Jauhojärvilt ja Aino-Kaisa Saarinenilt, mida nemad kolleegiga juhtunust arvavad. «See on kurb, pettumust valmistav ja šokeeriv. Kaks eelmise aasta Norra koondise liidrit andsid mõlemad positiivse proovi. Olen šokis,» ütles Saarinen. «Kas me saame Johaugi ja tema arsti juttu usaldada? Loodan, et WADA (Rahvusvaheline Antidopingu Organisatsioon) uurib põhjalikult, mis Norras tegelikult toimub. Usaldan WADAt ja ootan neilt põhjalikku uurimist.»

Jauhojärvi lisas: «Arst on kahel korral eksinud ja sportlase elu rikkunud. Norra vajab oma meeskonda paremaid arste.» Soomlane ise ütles, et tema pole kunagi huulekreeme kasutanud. «Kuidas on võimalik anda positiivne dopinguproov pärast millegi huultele määrimist?» küsis ta. «Eksperdid uurivad asja, kuid minu peas tundub see kummaline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles