Niit: Eesti rekordaeg on hetkeseisu arvestades rahuldav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: Priit Simson

Eile Arkansases toimunud võistlustel 400 m jooksu Eesti siserekordit (46,67) uuendanud Marek Niit oli nii hea aja üle üllatunud.

«Soojendusel tundsin, et jalad on kinni ja seisund ei ole väga hea,» ütles ta. «Pika soojenduse järel enesetunne aga paranes ja on hea meel, et suutsin maailma tippudega võidu joostes oma tulemuse ära teha (jooksu kaks esimest tegid maailma hooaja tippajad 45,82 ja 45,84). Erilist pinget enne jooksu ei tundnud. Plaan oli hoida «suurte poiste» taha, ja kui võimalus tekib, anda viimasel sirgel endast kõik.»

Esimese ringi järel oli seltskond koos ja Niidu enesetunne osutus väga heaks. «250 m peal toimunud kiirenduse magasin maha, kuid see-eest oli mul viimasel 50 meetril rohkem jaksu. Plaan sai täidetud, kuid ideaalne see jooks ei olnud – aeg on hetkeseisu arvestades rahuldav. Homme jookseme ülikooli võistkonnaga 4x400 m, et tagada pääs ülikoolide meistrivõistlustele,» rääkis Niit, kes loobub plaanitud 200 m stardist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles