Miks ei suuda Tänak loodetud kiirust näidata?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania MM-ralli testikatse.
Hispaania MM-ralli testikatse. Foto: Timo Anis

Hispaania ralli algas Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi jaoks suurepäraselt ja neljapäeva õhtul võideti publikukatse. Reede hommikul ei suutnud Tänak vihmastes ja mudastes oludes kiirust leida ning nelja kiiruskatse järel hoiavad eestlased 10. kohta, kaotust esikohal oleval Sebastien Ogierile on kogunenud 1.32,0.

Juba eile oli Tänakul probleeme diferentsiaaliga, kuid see pole peamine põhjus, miks kiirus ei vasta ootustele. «Meil on endiselt probleeme diferentsiaaliga, kuid see pole hetkel peamine mure. Tee on vett täis ja ma ei saa sõita kiiremini kui kolmanda käiguga, isegi mitte sirgel. Pole võimalustki,» ütles Tänak teise kiiruskatse järel.

Ligi 40 km pikkuse neljanda kiiruskatse lõpus kinnitas ta uuesti, et kiirus ei jää diferentsiaali puudutava probleem taha. Tänaku murekohaks on tingimused. «Rajal on palju vett muda, juhitavus on kehv,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles