Saatusest suuremaks kerkinud jalgpallur hukkus noore juhi põhjustatud avariis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Ameerika jalgpallur Dennis Byrd, kes tõusis pärast 1992. aastal väljakul juhtunud ränka õnnetust süngete prognooside kiuste taas jalule, hukkus laupäeval 50-aastasena autoavariis, vahendab USA Today.

Neli aastat New York Jetsi ridades mängida jõudnud Byrdi karjäär katkes ootamatult 1992. aasta novembri lõpus, kui ta põrkas Jetsi ja Kansas City Chiefsi vahelises mängus kokku võistkonnakaaslase Scott Merserauga. Arstid ei andnud suurt lootust, et selgroolüli murdnud ja selgroogu vigastanud Byrd võiks veel käima hakata, kuid suure tahtejõuga mees oli juba paari nädala pärast taas jalul. Tõsi, väljakule ei naasnud ta enam kunagi, kuid tema inspireerivast saatusest vändati mitu filmi ning Jets «külmutas» mõne aasta eest tema mängunumbri 90.

Laupäeva hommikul kaldus 17-aastase juhi Ford Explorer aga Byrdi kodu lähedal maanteel vastassuunavööndisse ja põrkas endise jalgpalluri juhitud Hummeriga kokku. Byrd hukkus sündmuskohal, tema autos viibinud 12-aastane nooruk ja Fordi juht viidi raskete vigastustega haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles