Vägeva prantslase neljas triumf ja Tänaku tihedad tööpäevad rehvidega

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier (paremal) ja kaardilugeja Julien Ingrassia said tähistada juba neljandat MM-tiitlit.
Sebastien Ogier (paremal) ja kaardilugeja Julien Ingrassia said tähistada juba neljandat MM-tiitlit. Foto: Timo Anis

Prantslased, täpsemalt Sebastienid, on autoralli MM-sarja valitsenud ajast, kui Arnold Rüütel oli alles oma presidendiaja keskel. Esmalt näitas konkurentidele üheksal korral tagatulesid Sebastien Loeb, pärast tema lõpetamist on neljal aastal järjest püüdmatuks jäänud nimekaim Sebastien Ogier. Nagu eelkäijal on ka Ogier’ meistritiitlid tulnud üsna kindlalt, tavalisest pisut enam pidi ta higistama vaid üle-eelmisel hooajal.

Eile lõppenud Hispaania MM-rallil edestas Volkswageni piloot Hyundai sõitjaid Dani Sordot ja Thierry Neuville’i ning kahe viimase etapiga pole prantslast enam võimalik püüda. Seni tema lähim jälitaja olnud tiimikaaslane Andreas Mikkelsen käis laupäeval üle katuse ja jääb Ogier’st maha juba 95 punktiga. DMACKi Fordiga WRC-etappidel osalev Ott Tänak lõpetas Kataloonia teedel läbitud ralli kuuenda kohaga, jäädes võitjast maha ligi viie ja poole minutiga.

«Taas maailmameistriks tulemine on fantastiline tunne. Olen koos kaardilugeja Julien Ingrassiaga võitnud neli tiitlit, aga eriline meeleolu ei kao kuskile. Pärast poja sündi on tegu kindlasti selle aasta parima hetkega. Mul on raske oma emotsioone kirjeldada, sest pidime sellel aastal tiitli nimel eriti palju pingutama,» rääkis Ogier pärast ralli lõppu tagasihoidlikul moel meeskonna kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles