Maailma tipptennisist teenis kaheksaks nädalaks võistluskeelu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: SCANPIX

Meeste tennisemaailma 14. reket Nick Kyrgios teenis Shanghai turniiril näidatud käitumise eest võistluskeelu kaheksaks nädalaks.

Kyrgios tõmbas endale rohkelt tähelepanu Shanghai turniiri matšis sakslase Mischa Zverevi vastu, kui Austraalia mees ei viitsinud mängida ja hakkas servima pehmelt nagu algaja. Ühe punkti ajal hakkas Kyrgios jalutama oma tooli poole koguni enne, kui vastase serv tema platsipoolele maanduda jõudis. Kui publik hakkas oma pahameelt välja näitama ja üks fänn andis häälekalt mõista, et austraallane peaks publikut austama korraliku mänguga, vastas Kyrgios mehele nii: «Tahad ise siia alla tulla ja mängida või? Istu maha, ole vait ja vaata mängu!»

Professionaalseid meestennisiste ühendav organisatsioon ATP otsustas nüüd, et sellist käitumist tenniseväljakutel taluda ei saa ja Kyrgiosele määrati kaheksa turniirinädala pikkune võistluskeeld. ATP lisas, et karistust võidakse vähendada vaid kolmele turniirinädalale, kuid seda juhul, kui Kyrgios hakkab spordipsühholoogi poolt koostatud plaani järgima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles