Mattias Käidi tõi Inglismaale ka Gareth Bale’i avastanud talendikütt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit (vasakul) Fulhami särgis palli taga ajamas.
Mattias Käit (vasakul) Fulhami särgis palli taga ajamas. Foto: Erakogu

Eesti jalgpallikoondise viimase kogunemisega tõusis siinse vutitaeva säravamate mängijate sekka 18-aastane Mattias Käit, kes sahistas kahel korral Gibraltari väravavõrku. Spetsialistid on noormehele silma peale pannud aga juba mõnda aega tagasi. Kolmandat aastat Fulhami süsteemis palliv Käit jõudis 2014. aasta suvel Inglismaale tänu kogenud talendikütile Malcolm Eliasele, kes on omal ajal Southamptonis samasuguse võimaluse andnud ka näiteks Madridi Reali praegusele staarile Gareth Bale’ile.

2012. aastal Eesti U16 koondise ridades mängides inglastele silma jäänud Käidi vastu tundis teiste seas huvi ka Everton, kuid lõpuks meeldis eestlastele Fulhami lähenemine rohkem ja 2014. aasta suvel sai temast just selle noortetiimi mängumees. Kui kokkuleppele oli jõutud, siis uurisid Käit ja tema vanemad nüüdseks 62-aastase Eliase käest, et mille järgi langes paljude poiste seast valik just talle. «Kõnnaku järgi,» vastanud seepeale kogenud inglane.

Praegune Fulhami peatalendikütt on varasemalt Southamptonis ja Liverpoolis sama ametit pidanud ja lisaks Bale’i talendi avastamisele võib ta sama au enda nimele kirjutada ka Theo Walcotti, Adam Lallana ja Alex Oxlade-Chamberlaini puhul. «Ta on mind palju aidanud,» tunnistas Käit.

Fulhamis on mõeldud ka teiste asjade peale. Nii on klubi palgal mitmed perekonnad, kes võtavad enda hoole alla väljastpoolt Londonit sinna saabunud noored mängumehed.

«Noormängijad elavad kohalikes Inglismaa peredes. Nii saab korralikult süüa, magada jne. Kõik on hästi korraldatud,» kiitis Käit. «Minu pere elab klubi treeningkompleksist kümneminutilise jalutuskäigu kaugusel. See on väga mugav. Lisaks minule on selles perekonnas veel üks U18 tiimi poiss.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles