Eesti koondislase koduklubi võitis Prantsusmaal superkarika

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Kajalina.
Anna Kajalina. Foto: Tairo Lutter

Lõppenud nädalavahetus pakkus Eesti võrkpalluritele taas ühe tiitlivõidu klubitasandil, kui Anna Kajalina triumfeeris Prantsusmaa superkarika finaalis.

Saint-Raphaël Var Volley naiskonna vastaseks oli RC Cannes, kellega võeti mõõtu ka kevadises meistriliiga finaalmatšis. Toona suurüllatuse valmistanud ja põhiturniiri tšempioni tulemusega 3:2 kukutanud Anna Kajalina koduklubi oli sel korral vastasest kindlalt parem. Kolmegeimiline kohtumine lõppes numbritega 25:16, 25:22, 28:26, kirjutas volley.ee.

Kuldse duubli oleks võinud Eesti fännidele tuua Ardo Kreek Pariisi Volley'ga, ent paraku pidi pealinna võistkond meeste finaalis Ajaccio paremust tunnistama. Ülimalt tulise kohtumise viimane geim lõppes Ajaccio 18:16 paremusega.

Prantsusmaa meeste meistriliiga stardib juba alanud nädalal. Pariisi meeskond sõidab avavoorus reedel külla Nice'i klubile. Naiste seas astub tiitlikaitsja Saint-Raphaël Var Volley selle hooaja esimese sammu 28. oktoobril 

Kajalina võidutrofee ei olnud aga selle hooaja esimene eestlase superkarika võit. Sama võimas autasu on ette näidata ka tänavusest hooajast Belgia meistriliigasse siirdunud Taavi Nõmmistul, kelle koduklubi Maaseiki Noliko alistas möödunud nädalavahetusel Meistrite karikafinaalis (Belgias kannab superkarikas tänavu just sellist nimetust) 3:2 Roeselare Knacki. Tegemist oli Maaseiki meeskonna esimese trofeega nelja aasta jooksul. 

Ilus algus tehti ka meistriliigas, kus avavoorus mängiti 25:19, 25:19, 25:22 üle Genti klubi. Taavi Nõmmistu realiseeris kuuest tõstest ühe. Andres Toobali koduklubi läks vastamisi Roeselarega ja pidi vaatamata 0:2 kaotusseisust välja tulemisele siiski otsustavas geimis vastaste 15:12 paremust tunnistama. Toobali statistikaritta läks kuus servi, millest ta eksis ühel. Kumbki sidemängija rünnakuüritus maha ei jäänud.

Tšehhi meistriliiga esimeses voorus sai Henri Treiali koduklubi ČEZ Karlovarsko kindla 3:0 (25:20, 25:18, 25:11) võidu Ústí nad Labemi võistkonna üle. Rahvusmeeskonna liige Treial sekkus kohtumisse vahetusest nii teises kui ka kolmandas geimis. Kolmel korral servimas käinud Treial lõi ka ühe ässpallingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles