Urmas Raag oli reedel Helsingi Horse Showl parim eestlane

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart. Foto: Gerlin Kess

Helsingi Horse Showl tegid laupäeva õhtupoolikul avastardi CSI5* takistussõitjad, kui kavas oli üks 145 cm kõrgune ja kaks 140 cm kõrgust sõitu, millest ühes jõudsid Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart kõrgele kolmandale kohale. Auhinnalisi kohti jagus eestlastele ka rahvuslikes sõitudes.

Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart tegid eile Helsingi Horse Show eetlaste tugevaimad tulemused, kui jõudsid kahel korral auhindadele. 5* avasõidus, milleks oli kahefaasiline 140 cm parkuur, saavutati kõrge kolmas koht. Raagi suutsid edestada võitja soomlanna Sanna Baclund hobusega Wilhelmina ja šveitslane Martin Fuchs hobusega Clooney 51. Raag ja Ibelle olid stardis ka hilisõhtusel Tabel C 140 cm sõidus, kus jõudsid seitsmendale auhinnalisele kohale, kui võitjaks osutus prantslane Julien Epillard hobusega Sheriff de la Nutria LM.

Longines Rankingu punkte andnud 145 cm sõidus ruulisid šveitslased. Kui võidu võttis avasõidus teine olnud Fuchs, sedakorda hobusega Chaplin, siis teine oli tema kuulus kaasmaalane, valitsev MK võitja ning Londoni olümpiavõitja Steve Guerdat hobusega Albfuehren`s Happiness. Samuti osalenud Gunnar Klettenberg ja Conrad 100 ning Urmas Raag ja Carlos seekord parematele kohtadele ei jõudnud.

6 aastaste hobuste parkuuris, mis toimus reedel puhtusele ja kiirusele kõrgusel 120 cm, võttis järjekordse võidu Madis Morna hobusel Ko vd Padenborre by Cortaflex. Kindel võit saavutati puhta sõidu ja 2 sekundilise edumaaga teise koha ees.

7 aastaste hobuste sõidus, mis peeti samuti puhtusele ja kiirusele, seekord kõrgusel 130 cm, olid stardis My Relander ja Piret Ervald. Puhta ja kiire sõiduga olid My Relander & Expert täna 2. kohal. Parkuuri läbisid vigadeta ka Piret Ervald ja Joie de ma Vie, kuid kahjuks jäid nad napilt auhinnasaajate seast välja.

Tänaseks põhisõiduks on Helsingi Grand Prix, kus 160 cm kõrguste takistustega rada asuvad läbima ka Gunar Klettenberg hobusel Quote ning Urmas Raag hobusel Ibelle van de Grote Haart. Pühapäeval kulmineerub võistlus MK-etapiga takistussõidus.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles