Balti liiga finaalturniir kujuneb Eesti meeskondade siseasjaks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leib
Tartu Pere Leib Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui neljal eelmisel aastal on võrkpalli Balti liiga Final Fouri kohad Eesti ja Läti klubide vahel sõbralikult jagunenud, siis sel hooajal võib lõunanaabritele uks poolfinaali sootuks suletuks jääda.
 


Balti liiga põhiturniiri lõpu eel on tabelis kolm esimest rida hõivanud esikoha kindlustanud Tallinna Selver, Pärnu VK ja Tartu Pere Leib. Kui kuurortlinna klubi 2. koht näib kindel olevat, siis allpool on seis segane.
Ajalooline võimalus, et Final Fouril osaleksid ainult Eesti klubid, saab tekkida vaid siis, kui veerandfinaalides õnnestub vältida lätlaste omavahelist matši. Kui näiteks Pere Leib peaks säilitama 3. koha, tuleks TTÜ-l oma seisu parandada.

Et TTÜ asub 4. koha asemel 6. real, saab ülikooliklubi süüdistada ainult iseennast, sest kuu alguses jäädi alla autsaiderile Kaliningradi RGU-le 1:3. Play-off’is võib TTÜ osutuda aga mustaks hobuseks, sest tõenäoliselt liitub meeskonnaga Moldova nurgaründaja Deniss Sintov.

Aastatel 2007–2009 Võru meeskonnas Aigor Kaibaldi käe all mänginud Sintov pidi TTÜga ühinema eelmise aasta lõpus, kuid ta sai vahetult enne Eestisse tulekut vigastada. Põlve eesmiste ristsidemete osaline rebend nõudis artroskoopilist operatsiooni, kuid hooaega Rumeenia klubis Bukaresti CSM alustanud 30-aastane ja 194 cm pikkune mees hakkas kaks nädalat tagasi jooksma. Üleminekute tähtaeg on juba ümber, kuid TTÜ jõudis enne paberimajanduse korda ajada.

Kuigi Balti liiga juhid näeksid 12.–13. märtsil peetava finaalturniiri korraldajana hea meelega mõnda Läti klubi – neljal viimasel aastal on võitja selgunud Eestis –, ei saa see ilmselt teoks sel lihtsal põhjusel, et poolfinaalid võivad kujuneda Eesti siseasjaks. Selveri mänedžer Orm Naarits kinnitas, et klubi on nõus kasutama põhiturniiri võiduga kaasnevat õigust Final Fouri võõrustada.

«Minul pole midagi selle vastu, kui ainult Eesti klubid Final Fouris osaleksid, sest mulle meeldib, kui meie võrkpallil hästi läheb,» ütles Pere Leiva juhendaja Rainer Vassiljev. «Et finaalturniir ikka ühisliiga mõõdu välja annaks, võiks üks Läti meeskond nelja sekka mahtuda.»

Viimasest kaheksast kohtumisest vaid ühe kaotanud Pere Leiva tõusu põhjuseks peab Vassiljev sidemängija Andres Toobali enesekindlamat tegutsemist. «Hooaega kaheksa uue mehega alustades võtab asjade paikaloksumine aega. Selle aasta numbri sees oleme vaid ühe kehva mängu pidanud,» tundis ta hoolealuste üle uhkust.

Balti liiga
1. Tallinna Selver 48 punkti (18/20)
2. Pärnu VK 38 (17/20)
3. Tartu Pere Leib 32 (17/20)
4. Ozolnieki Poliurs 29 (16/20)
5. Riia Lase 28 (18/20)
6. TTÜ 27 (17/20)
7. Jelgava Biolars 25 (16/20)
8. Daugavpilsi Universitate 20 (19/20)
9. Rakvere Grossi Toidukaubad
18 (17/20)
10. Võru Valio 16 (18/20)
11. Kaliningradi RGU 7 (19/20)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles