Jälle doping: üks riik jääb korraga ilma kolmest Londoni OM-kullast (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Podobedova.
Svetlana Podobedova. Foto: LEE JIN-MAN/AP

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) avaldab pidevalt dopingupatuste nimesid, kes on vahele jäänud Pekingi ja Londoni olümpiamängude dopinguproovide järelkontrollis. Kui eile tühistas ROK üheksa Pekingi olümpial võistelnud sportlase tulemused, siis täna said oma saatuse teada mitmed Londoni olümpial medalitele jõudnud atleedid.

Kõige valusamalt tabas järelkontroll Kasahstani, kes jääb korraga ilma kolmest Londoni olümpiamängudel võidetud kuldmedalist, kirjutab Yahoo.

Anaboolse steroidi stanozolooliga jäid vahele naistõstjad Zulfiyaa Chinshanlo, Maiya Maneza ja Svetlana Podobedova. Chinshanlo võitis Londonis kuldmedali kuni 53 kg kaaluvate naiste seas, Maneza oli parim -63 kg võistlusklassis ning Podobedova -75 kg kaaluvate naiste konkurentsis.

Lisaks kolmele Kasahstani tõstjale avalikustati veel viie dopingupatuse nimed.

Järelkontrollis jäi vahele ka naiste kuni 69 kg tõstmises pronksmedali võitnud valgevenelanna Marina Škermankova.

Veel jäid vahele kaks Valgevene tõstjat (Dzina Sazanavets, Jevgeni Žarnasek), üks Venemaa vasaraheitja (Kirill Ikonnikov) ning üks Venemaa teivashüppaja (Dmitri Starodubtsev). Nemad medaleid aga ei võitnud.

Zulfiya Chinshanlo. / Scanpix
Zulfiya Chinshanlo. / Scanpix Foto: SCANPIX
Maiya Maneza. / Scanpix
Maiya Maneza. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles